Eszpresszó kávéfőző időnkénti zsírtalanítása

Eszpresszó kávéfőző

Az, hogy egy bizonyos konyhai vagy más gép hosszú életű vagy sem, mindig annak minőségétől függ. Persze az is nagyon fontos, hogy mennyire tartunk karban például egy konyhai gépet. Egyik példa az eszpresszó kávéfőző.

Nem mindegy, hogy a megvétel után csak a kávét adagoljuk bele és időnként kimossuk vagy odafigyelünk arra is, hogy például mentesítsük a vízkőtől, meg zsírtalanítsuk is. Hogyha ezekre figyelünk, akkor biztosak lehetünk abba, hogy az eszpresszó kávéfőző nagyon hosszú ideig fogja nekünk főzni a kávét. A zsírtalanítás legalább olyan fontos, mint a vízkőtlenítés, ugyanis a kávékban rengeteg zsír, olaj van, amelyek idővel lerakódnak és eltömítik a gépet, azok járatait.

A Jura Impressza kávégép például számolja a lefőzött kávé mennyiségét és egy idő után kiírja, hogy mikor ajánlott a zsírtalanítás. Természetesen lehet utána is még kávét főzni, de ajánlatos minél hamarabb kipucolni, hogy a gépet ne öregítse. Ezt a tisztítást, házilag is meg lehet oldani, de ajánlott az eszpresszó kávéfőző mindennapi tisztítása is, amihez jó, ha tisztító tablettát használunk.