A bulgur jelentősége a táplálkozásban

Bulgur

Az utóbbi években egyre nőtt az igény az egészséges ételek iránt. Ez egyrészt annak is köszönhető, hogy felismertük, rengeteg betegséget lehet visszavezetni az egészségtelen táplálkozásra. Olyan ételek és alapanyagok is megjelentek a boltok polcain, amiről eddig nem, vagy csak alig hallottunk.

A bulgur még most is a kevésbé ismert kategóriába tartozik, pedig egészségügyi szempontból igen jelentős tápláléknak tűnik. Magas rosttartalmának köszönhetően, segíti az emésztést és a felszívódást, de vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.

A bulgur törökrizs és tört búza néven is ismert. Remek köret készíthető belőle, ami nemcsak finom, de roppant egészséges is. A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, hiszen alacsony a kalóriatartalma. A glikémiás indexe is jóval kisebb, mint a rizsé, így nem okoz olyan jelentős vércukorszint ingadozást.

A bulgur nem egy mai találmány, már az ókorban is ismerték és fogyasztották ezt az ételt, ezt történelmi bizonyítékok is alátámasztják. Fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez.