Szürkehályog műtét magánban: milyen árakra lehet most számítani?

szürkehályog műtét

Szürkehályog műtét

A szemlencse elhomályosodását okozó szürkehályog semmilyen módon nem gyógyítható, csak és kizárólag operációval. Amint tudjuk, az állami intézményekben sokat kell várni egy időpontra, ezért sokan döntenek a magánorvosok mellett, bár akkor fizetni kell. A szürkehályog műtét árakról a drnagymihaly.hu linkre kattintva tájékozódhatsz bővebben. Az oldalon megtalálod az árlistát, amiből megismerheted a pontos összegeket is. Persze, a szürkehályog műtét esetében többféle műlencse közül kerül kiválasztásra a szemeid állapotára ideális típus, ami szintén változtathat a fizetendő végösszeg alakulásán.

A beavatkozás előtt elvégzett vizsgálatok sem ingyenesek, tehát több mindenért fizetned kell. Ugyanakkor, a magánrendelőben teljesen más körülmények várnak, mint az állami kórházakban. Az említett weblapon összehasonlíthatod a kettőt, vagyis milyen körülményekre és eredményekre számíthatsz, ha dr. Nagymihály Attila intézményében végezteted el a műtétet, vagy ha az állami kórházat választod.

Először is, a magánrendelőben a két szem operációja között mindössze pár hét eltérésre kell számítanod, míg a kórházban akár több hónap is eltelik, mire sor kerül a következő szemed műtétjére. Az állami intézményben alkalmazott hagyományos technológiával szemben, a magánorvos a legkorszerűbb technológiát alkalmazza a beavatkozások során. Utóbbi a legmodernebb EDOF és trifokális műlencséket ülteti be, míg a kórházban a hagyományos, egyfókuszú műlencséket alkalmazzák a szemészorvosok.

A magánorvosi körülményeket pedig össze sem lehet hasonlítani az államival, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. A magánintézményben beültetett modern műlencsének köszönhetően, nagy valószínűséggel többé nem lesz szükséged szemüvegre, míg az állami kórházban végzett operáció után használnod kell az olvasószemüveget. Az információk alapján el lehet gondolkodni azon, hogy megéri-e magánrendelőben elvégeztetni a szürkehályog műtétet vagy sem, bár igaz, hogy ez nagyban függ az anyagi helyzetedtől is. Dönts jól, mert a szemed világáról döntesz!