A szivattyú csendes társ az életünkben

Szivattyú

A mindennapi életünk során talán észre sem vesszük, de sok olyan gépészeti berendezés vesz körül minket, amelyek csendben szolgálnak bennünket úgy, hogy nélkülük például nem lenne fűtésünk vagy vízellátásunk. Valahol a házunkban biztosan van egy kis gép, ami a vízkeringetésért felel, ez pedig a szivattyú.

Sokféle szivattyú létezik, attól függően vannak kifejlesztve, hogy milyen céllal akarjuk használni azokat. Tipikus felhasználási terület a kertészet, ahol a kerti- és búvárszivattyút használnak, hogy a fúrt kútból vizet nyerjenek öntözés céljából. Létezik még a keringető szivattyú, ami otthonunk fűtéshálózatában lévő víz keringetéséért felelős.

Ezek a szerkezetek számos teljesítményben, minőségben és árban elérhetőek, attól függően, hogy kinek mire van szüksége. A szivattyút általában az óránként felszívott víz mennyisége alapján szokták választani, ez határozza meg a gép teljesítményét. Ezek mind elektromos árammal működnek, nedves környezetben, tehát nagyon fontos a biztonságos érintésvédelem, a balesetek elkerülése érdekében.

Print Friendly, PDF & Email