szendvicspanel

Szendvicspanel felrakása tetőre: Az 5 legfontosabb lépés

Az egyszerűség nem mindig hatékony, de a hatékonyság nem minden helyzetben egyszerű. Ez olyan ellentmondás, amit érdemes bizonyos helyzetben figyelembe venni. Szerencsére, azért a szakembereknek és a modern gyártó rendszereknek hála, sikerült olyan technológiákat kidolgozni, amelyek elkezdték a fenti két kapcsolatot közelíteni egymáshoz. Ilyen formában elképzelhető a gyors, precíz és költséghatékony munka, ami még olcsón meg is úszható.

Legyen szó egy ipari, mezőgazdasági vagy melléképület, hűtőház, raktár, szerelőcsatok készítéséről, a hatékony szigetelés sok esetben meghatározó feltétel. Ezt meg lehet oldani külön, de akár egyben is, a tető építése során. Amint köztudott, a meleg alapvetően felfelé törekszik, ezért ott kell visszatartani, ahol kiszökni szeretne. A szendvicspanelekből készült fedőelemek voltaképpen egy menetben oldják meg a szigetelést és a csapadéktól való védelmet. Erre azért képes ez a termék, mert magas minőségű, horganyzott lemezből készül, közé pedig különféle szigetelőelem kerül behelyezésre.

Ezek lehetnek habok vagy éppen kőzetgyapot, ami a zajhatásokat is ugyanolyan hatékonysággal csökkenti. Mire érdemes figyelni a kialakításnál? A Pascal szerint szendvicspanel felrakásnál még mindig akkor jársz a legjobban, ha bevonod egy szakember segítségét. Ez nem véletlen és egyben kiváló jó tanács, mert csak a megfelelő ismeretek birtokában és alapos felszereltségre, néha daru bevetésére lesz szükség. Elsős lépés a tartószerkezet kiképzése, majd következhet a panelek stabil rögzítése, az uralkodó széliránynak ellentétesen, önfúró csavarokkal.

A harmadik fontos lépés, az illesztések alkalmával történő megfelelő átlapolás. A toldások kiképzése sem olyan feladat, amit akárki szakszerűen el tud látni és nem szabad megfeledkezni a rendszeres ápolásról sem. Végül pedig még ott van a szélek zárása és az esetleges szabadon maradt helyek kitöltése szigetelőanyaggal. Mindez gyorsan megoldható a tapasztalt kezek által, ezért a későbbi hibák megelőzése érdekében, történjen időben a szakértelem bevonása a munkálatokba!