Szellőzőrostélyos és tapadós telefontartó állvány

telefontartó állvány

Telefontartó állvány

Az okostelefon annyira praktikussá vált alig 5 éven belül, hogy már a kocsiból sem hiányozhat, hiszen vezetés közben egy kiváló segédeszköznek számít. Ahhoz, hogy biztonságos helyet lehessen ennek nyújtani, nélkülözhetetlen a telefontartó állvány. Temérdek típus közül válogathat a vásárló manapság.

A szimplábbak közül nagy kedvenc a sima szellőzőrostélyos tartó. A szellőzőre felcsíptethető modell fokozatokban forgatható, illetve a speciális rugós karjai tartják oldalról a telefont. Nem lehet teljesen függőlegesen és vízszintesen tartani, mivel egy ívelt rácsra van felfogatva a kütyü.

Amit sokan nem szeretnek benne, hogy nagyobb súly hatására elmozdul, ezért nem lehet látni a kijelzőt, ráadásul számos autóban nem is alkalmazható. A másik kedvelt telefontartó állvány a tapadós típus. Vannak olyanok, amelyek elképesztően jól tapadnak és döcögős, hepehupás úton is stabilak maradnak.

Azonban, ha koszossá, porossá válik a tapadós rész, akkor gyakorlatilag használhatatlanok lesznek. Legtöbbször három részből épül fel: a tapadós felületből, ami a műszerfalra kerül és két darab tartókaromból. Az utóbbiak fogják a telefont a helyén tartani.

Elengedhetetlen nyáron a hűtőzacskó

A meleg és a kánikula beálltával a különféle ételek tárolása és szállítása nem a legegyszerűbb dolog. Ha kéznél van a hűtőzacskó, akkor máris sokkal egyszerűbb helyzetben találja magát az ember. A szatyor névvel is említett eszköz egy profi hőszigetelő anyagból áll, ami sokáig megtartja az alacsony hőfokot a belsejében.

Manapság felkapottak a dupla rétegűek, ahol a belső vastagabb, mint a külső. Léteznek olyanok is, ahol a két réteg közé hőtartó gélt tesznek, így garantálva a még jobb hatásfokot. A méretesebb hűtőzacskó még a jégakkunak is helyet biztosít.

Nyilván az elsődleges felhasználási módja a bevásárlás utáni hűtött áruk hidegen tartása a hazaérkezésig. Ellenben kirándulásokkor és túrázásokkor is nagy hasznát lehet venni, illetve olyan weekend házaknál is beválik, ahol nincs hűtő. A szatyor legfontosabb pozitívuma a tartósságában és a rugalmas kialakításában rejlik. Ezen kívül kevés helyet foglal és nem kerül sokba.