salus supinált szandál

Salus supinált szandál a helyes fejlődésért

A gyermekek csontjai, izmai és szalagjai folyamatos fejlődésén mennek keresztül, hogy a lábak rugalmasak és tartósak legyenek, ezáltal megbirkózzanak a mindennapi kihívásokkal. Attól kezdve, hogy a kicsi függőleges helyzetbe kerül, normálisnak számít az a tény, hogy a sarok a lábszárhoz képest befelé hajlik és az oldalsó, valamint a középső hosszanti ívek még fejletlenek.

A Salus supinált szandál segít a helyes járásban, a legkisebbektől kezdve egészen a tinédzserekig. A csöppségek az első lépéseiket úgy teszik meg, hogy a súlyukat a talpuk belső szélére helyezik. Ahogy a lábfejek egyre erősebbek, a talpat emelő különböző izmok aktívabb segítségével egyre határozottabbá válik a mediális hosszanti ív. Nagyon fontos, hogy a Salus supinált szandállal segítsük az izomszerkezetük fejlődését.

Rendszeresen tornázni kell és hagyni őket természetes és stimuláló talajon sétálni. Ez kellőképpen aktiválja és erősíti az izmokat. Gyerkőceink lábai folyamatos fejlődésen mennek keresztül, hogy kialakuljon az egészséges felnőtt szerkezet, ehhez pedig hozzájárul a Salus supinált szandál is.