kreatin

Növeli a sportteljesítményt a kreatin

A sporttáplálkozási termékek óriási választéka mellett, nehéz kihagyni az egyik legnépszerűbb kategóriát. A kreatin az emberi máj és hasnyálmirigy által szintetizált anyag és az egyik legfontosabb táplálékkiegészítő a sportolóknak.

Teljesen biztonságos a szervezetre nézve és segít az izomtömeg felépítésében. Ha ennek az aminosavnak a szintje az izmokban alacsony, azok gyorsan kimerülnek, ami sokszorosan csökkenti az edzés hatékonyságát. Az első jel erre az izmokban jelentkező égő érzés, majd az intenzív fáradtság érzése. A tudósok megfigyelték a kreatin pozitív hatását az általános állóképesség, a szervezet anyagcseréjének növelése és a fehérjeszintézis javítása terén is.

A kreatint a sportban számos célra használják és az étrend-kiegészítő hasznossága és hatásai számos kulcsfontosságú összefüggést eredményeznek, amelyeket figyelembe kell venni a választásakor. Érdemes megjegyezni azt is, hogy egyes sporttáplálék gyártók olyan speciális kreatin táplálékkiegészítőket fejlesztettek ki, amelyek szinte azonnal felszívódnak a szervezetben.