Nagyon erős az SDS fúrószár

SDS fúrószár

SDS fúrószár

A vas átfúrása szinte lehetetlen a megfelelő fúrógép és szár hiányában. Mivel minden feladat más fúrószárat igényel, érdemes egy komplett készlet beszerzése mellett dönteni. Az ötrészes SDS fúrószár szett HSS-G minőséget garantál, ezért nem is lehet meglepő, hogy sokan választják a Bosch ezen készletét.

A DIN 338 szerinti, precíziós köszörülésű Bosch HSS-G acélfúróval akár 40%-kal gyorsabban is haladhat a fúrás. Ehhez még hozzátartozik az a tény is, hogy maximum 50%-os előtoló erő kell az SDS fúrószár esetében, nem úgy, mint a kúppalást száraknál, ahol bizony meg kellett dolgozzon a szaki azért, hogy a munka jól haladjon.

A harántköszörült fúrócsúcs önközpontosító tulajdonsága 8 milliméterig feleslegessé teszi az előfúrást. Az SDS fúrószár bemutatásakor ki kell térni a külsejére, kialakítására is. Ez egy speciális spirálfúró, ami nagy teljesítőképességű gyorsacélból készült, megfelelve a DIN 338 előírásoknak. A készlet része a nagyon fontos jobbra vágó spirálfúró.

Ennek a tulajdonságai közé tartozik az N kialakítás, a 135°-os fúrócsúcs, harántköszörülés a DIN 1412 szerint. Ez egy nagyon tömör anyagból készült acélfúró. A speciális gyári szabványnak köszönhető a kiemelkedő felületi minőség az SDS fúrószár szett esetében. Hamar megrendelhető a termék a onlineszerszam.hu oldalon.

Sok munkánál kell a flex csiszolókorong is

A vágótárcsák esetében szintén érdemes a Bosch mellett dönteni. A flex csiszolókorong a vágás közben létrejövő hőt csökkenteni tudja, hiszen olyan speciális töltőanyagokkal és adalékokkal bír, amelyeknek pontosan ez a feladatuk.

Ennek is köszönhető az a kiváló felületi minőség, amelyikre rengeteg munka során nagy szükség van. A flex csiszolókorong felépítése páratlan: ez nem tartalmaz vas, kéntartalmú, és klórozott töltőanyagot. Ha már a felépítéséről van szó, azt is tudni kell, hogy üvegszál hálóval bír annak érdekében, hogy még biztonságosabb legyen a munka.

Ha inox tárgyakkal kell dolgozni, akkor csakis a Standard for Inox flex csiszolókorong jöhet szóba. Ez megbízható választás rozsdamentes kellékek megmunkálása esetén. A flex csiszolókorong nagyon tartós és időtálló.