Mitől lett ilyen népszerű a McKenzie módszer?

Gyógytornászom rendelő

Gyógytornászom rendelő

A modern világ csődje, hogy megpróbál teljesen elfordulni a természettől. Sajnos a materialista gondolkodás már néhány generáció alatt arra a szintre jutott, hogy igyekszik magát a környezet felé helyezni. Ez egyértelműen abszurd, ugyanis szerves részét képezi az ember a tájnak és a hatások oda-vissza működnek. Amíg ez nem látják be az emberek, hogy csak összhangban lehet együtt élni, addig még sok szenvedés vár mindkét félre. Idekapcsolódik szorosan az egészség kérdésköre is.

Több olyan fizikai betegség van, aminek a súlyosbodása arra vezethető vissza, hogy a test figyelmeztető jelei nem kapnak hangsúlyt. A szervezet pedig minden esetben jelzi, ha valami nincs rendben. A mozgásszervi panaszok, derék- és gerincbántalmak esetében a helytelen tartás, járás, olykor pedig a túlerőltetés vagy ellenkezőleg, a sok pihenés jelenthet problémát. Szerencsére elkerülhető a műtéti beavatkozás a megfelelő eljárással. A Gyógytornászom rendelő szerint a McKenzie terápia alapelve: „Figyelj a betegre!” Ebben van a kulcs.

Az orvosokat gyakran éri az a vád, hogy csak a saját szakmájukon belül tudnak gondolkodni. A derékfájdalmat egy sebész nagy valószínűséggel csak műtéttel akar majd kezelni. A súlyos esetekben ez kétségkívül megállja a helyét, de a kezdeti stádiumban még megfelelő gyakorlatok alkalmazásával visszafordítható a folyamat. A McKenzie terápia lényege, hogy egy vizsgálat keretében feltárja a pontos okot, majd erre megtalálja a leginkább hatékony eljárást, amivel nemcsak szakember jelenlétében lehet kezelést végezni.

A speciális, személyre szabott gyakorlatsorok odahaza ugyanúgy elvégezhetőek, így a kezelés tovább folyik. A beteg így kiveszi a részét a gyógyulásból aktív módon és megtanulja, hogy a megelőzés mennyire fontos feltétel. A krónikus fájdalmak olykor már az első alkalom után jelentősen csökkennek, majd lassan végleg megszűnhetnek. A gyakorlatokkal ellensúlyozva, a kiváltó okot, a járás, testtartás is sokat fog jó irányba fejlődni, valamint az elernyedt, ellustult izmok megerősödnek és újból erős tartást tudnak biztosítani. Ideje kézbe venni a gyógyulást!