Mit foglal magába a klíma karbantartás?

klíma karbantartás

klíma karbantartás

Minden légkondicionáló rendszeres szervizelést igényel. A leggyakrabban a klíma karbantartás a rendszer teljes ellenőrzését tartalmazza. Ilyenkor a freon nyomás és kompresszor tápfeszültségének ellenőrzése kötelező jellegű.

Ha a légkondicionáló támogatja ezt a funkciót, akkor a szervizelés az összes paraméter automatikus ellenőrzését a távirányítóról végezve foglalja magába, ha nem, akkor ezt manuálisan szükséges elvégezni.

A klíma karbantartás mennyisége és gyakorisága szempontjából eltérő lehet, de évente legalább 2 alkalommal, tavasszal és ősszel, ajánlatos elvégezni. A javítás az esetek többségében a helyszínen történik, kivéve azokat a szituációkat, amikor az egyik blokkot le kell szerelni a komplex javításhoz.

Az esetek több mint 60%-ban a meghibásodásokat valamilyen a telepítés során fellépő hiba okozza, így a klíma karbantartást csak tapasztalt szakemberekre szabad bíznunk. Ekkor biztosak lehetünk, hogy a légkondicionáló javítására vagy cseréjére legalább 5–8 éven belül nem kell számítanunk.