szűretlen almaecet

Miért rendkívül hasznos a szűretlen almaecet?

Az egészséges táplálkozásban a természetes alapanyagok sokszor a hagyományos orvosi kezelések kiegészítéseként is fontos szerepet töltenek be. A közkedvelt szűretlen almaecet ismeretes, mint az anyagcsere hatékony serkentője és az immunrendszer erősítője, továbbá a bőr, a haj és a körmök egészségének támogatója.

Az erjedési folyamat következtében, az egész almákból nyert kész termék sokféle értékes vitamint, ásványi anyagokat, nyomelemeket és fontos enzimeket tartalmaz, ezek hozzájárulnak a szervezet jó működéséhez és az egészség megőrzéséhez. A- és C-vitaminban gazdag, de nagymennyiségben tartalmaz béta-karotint, kalciumot, magnéziumot és vasat is. Közismert az antibakteriális hatása, emellett csökkenti az éhségérzetet, így a fogyókúrák során igencsak hasznos a rendszeres fogyasztása.

A konyhában sokoldalúan felhasználható, kellemesen friss, enyhén savas alapanyag, öntetek, dresszingek kiváló ízesítője, de vízhez hozzáadva is fogyasztható. A bioKontor szűretlen almaecet mesterséges tartósítási módszereket mellőzve készül.