Méhpempő a kaptárból a hűtőszekrényekbe

Méhpempő, egyenesen a kaptárból

Méhpempő, egyenesen a kaptárból

A méhek tejének nevezett csodaszer, vagyis a méhpempő remek hatásai már az egész világ tudtára került. A méhpempő a kaptárból kerül ki a világ minden piacára.

A méhpempő a fiatal dolgozó méhek termékei, rövid életkorukból adódóan, csak tíz-tizenkét napig termelik, így elég kevés termelődik egy kaptárnyi méhtől. Természetesen a számok nagysága ezt megváltoztatja, hiszen folyamatos utánpótlások, valamint nagy létszámukból adódóan, szép kis mennyiségben termel már egy kas is.

Természetes táplálék kiegészítő hatásait már sok helyen használják orvosi célokra is. A méhpempő szavatossága rövid, hiszen megfelelő tárolás nélkül, két-három hét alatt besárgul és elveszti jótékony hatásait. Íze kesernyés és savanykás, de néha cukros is lehet.

Méhpempő a kaptárból frissen kiválasztva kerül csomagolásba, de érdemes mindig frissen venni és frissen fogyasztani, a legnagyobb hatásfok kihasználása miatt. A fagyasztása sem ajánlatos, de a pár fokon tárolás könnyen kinyújthatja életkorát. Sok szerves savat tartalmaz, így csakis saválló edényekben szabad tárolni.