McKenzie torna nyaki gerincsérvre – Segíthet?

McKenzie tornagyakorlatok

McKenzie tornagyakorlatok

A fájdalom olyan kellemetlen érzés, amivel senki sem szeret szembenézni. Amennyiben mégis valamilyen oknál fogva kialakul, akkor jobb mielőbb megtalálni az okát, hogy a probléma a gyökereknél legyen megszüntetve és lehetőleg tartós formában. Általában a nyugatias életvitel és felfogás tévúton jár. Az emberek által felállított elvárások erre csak rájátszanak. Ha valami probléma van, akkor tablettákkal igyekeznek ezt kezelni a legtöbben.

Tény, hogy a különféle fájdalomcsillapító készítmények elég hatásosak lehetnek, de nem szabad elfelejteni, miszerint a kellemetlen érzésnek jelentősége van. Többnyire igyekszik behatárolni a tevékenységek formáját. Ha ezen jelek kikapcsolása történik, akkor az további panaszokhoz vezethet. A test egy okos rendszer, ami igyekszik a tudtunkra adni, ha nem működik valami megfelelően. A rossz mozgásból adódó, gyakran gerincalapú sérülések kezelésére legkevésbé a gyógyszerek alkalmasak.

Többnyire a mozgás hiánya okozza a tüneteket, ezért ezzel lehet azokat megszüntetni. A McKenzie tornagyakorlatok nyaki gerincsérv kezelésében is segíthetnek. Ez az eljárás a hagyományos gyógytorna alapjaira épít, de ennél többet nyújt. Voltaképpen a McKenzie terápia a diagnosztikát ugyanúgy magába foglalja. Csak képzett szakemberek végezhetik a felméréseket és gyakorlatok levezénylését. Amikor valami kimozdul a helyéről és sérv keletkezik, akkor időben a megfelelő mozdulatok alkalmazásával visszaállítható az eredeti állapot.

A személyre szabottan kidolgozott terápia odahaza ugyanúgy elvégezhető, ezzel segítve az önkezelést. Mindenkinek muszáj megtanulnia, hogy az egészég megőrzésért muszáj tenni valamit, így csak aktív hozzájárulás keretében érhető el a vágyott eredmény, ami a fittséget hivatott megőrizni, amikor már semmilyen konkrét panasz nem áll fenn. A gyogytornaszom.hu weboldalon kérhető időpont a profi szakemberekhez, akikkel kezdetét veheti az állapotfelmérés, majd a mielőbbi kezelés. Budapesten 2 helyszínen fogadják az érdeklődőket, előzetes bejelentkezést követően, további várakozás nélkül.