Fontos a vízszűrő betét időszakos cseréje

vízszűrő betét

Vízszűrő betét

A vízszűrő berendezések fontos szerepet játszhatnak az egészségmegőrzésben. Ugyanis tudni kell, hogy a csapvízben az szolgáltató által elvégzett ipari tisztítás ellenére is sok olyan szennyeződés lehet, ami káros az emberi szervezetnek. Ugyanakkor ahhoz, hogy a víztisztító rendszer mindig megfelelően működjön, a vízszűrő betét is megfelelő állapotban kell legyen.

Ezt 2-3 évente feltétlenül cserélni kell, még akkor is, ha tisztítható kivitelről van szó, mert ezután már nem biztosít kellő védelmet a különféle méreganyagok ellen. Az ajánlott csereidőtartam mindig fel van tűntetve a termékek csomagolásán és a mellékelt használati utasításban is, ezért még a telepítés, sőt, a vásárlás előtt is lehet informálódni az adott vízszűrő betétről.

Továbbá azt is ellenőrizni kell, hogy a vízszűrő betét passzoljon a meglévő vízszűrő házhoz, másképpen csak felesleges kiadás lesz a megvásárlásra, hiszen nem lehet majd behelyezni. Amennyiben segítségre van szüksége a választáshoz, akkor a Szivattyú webáruház munkatársaitól kérhet szakmai tanácsot.

Print Friendly, PDF & Email