Egy jó szálkásító edzésterv elvei – Így érdemes szálkásítani!

szálkásítás

Szálkásítás

A szálkásítás tulajdonképpen azt jelenti, hogy a felépített izmokat láthatóvá tesszük a fölöttük lévő zsírréteg elvékonyításával, eltüntetésével. Egy hosszabb folyamat egyik eleme ez, aminek a végén elérheted a legjobb formádat. A szálkásításról az Intenset weboldalán olvashatsz még bővebben. Amint látjuk, szálkásítani csak azoknak érdemes, akik rendelkeznek megfelelő izomzattal, hogy legyen, ami láthatóvá váljon a folyamatot követően. Itt meg kell tartanod az elért izomtömeget vagy a vesztést minimalizálnod, lefaragnod a zsírt, hogy szépen kirajzolódjanak az izmaid.

Nem könnyű a szálkásítás, hiszen egy kényes egyensúlyról van szó, vagyis miként tudod rávenni a szervezetedet arra, hogy a zsírt élje fel, de ne bontsa le a kemény munkával felépített izomzatodat. Az eredményt a szálkásítás során egyensúlyba hozza a megfelelő étrend és edzés. Ezért célravezető alkalmaznod a weboldalon található szálkásító edzéstervet. Ebben az időszakban ugyanolyan keményen kell edzened, mint annak előtte, de még rá is adhatsz egy kicsit.

Az erőnlétedben bekövetkezhet egy kis visszaesés, de ha nagyobb legyengülés van, az már bajt jelez, akkor valószínűleg nem megfelelő a diéta. Bármilyen edzésforma választható a szálkásítás során, a zsírégető, a kardio, a HIIT vagy súlyzós tréningprogramok mind kiválóak, ezek közül azt választhatod, amelyiket szívesen csinálod. A szálkásítás viszonylag nehéz menet és biztosan sokszor a pokolba fogod kívánni az egészet. Van néhány alapelv, amit mindenképpen be kell tartanod. Az egyik, hogy jobb eredményeket érsz el, ha minél több izmot, ízületet mozgatsz meg.

Ezzel az anyagcserédet is jobban serkented, de támogatod a zsírégető mechanizmusokat is. Aki súlyokkal tréningezik, annak tanácsos könnyebbekkel gyakorolnia. Ajánlott az edzéseket hatékonyabbá és rövidebbé tenned. A legjobb, ha szuper szetteket, gyors, pörgős, saját testsúlyos gyakorlatokat végzel. Az intenzívebb szakaszok után a nyújtott blokkok következnek, ami nem könnyű. Azonban a gyilkos befejező blokkokkal nagy lökést adsz az anyagcsere felpörgetéséhez.