Az angol társasjáték szerepe a csapatkohézió kialakításában

Az angol társasjáték szerepe a nyelvtanulásban

Az angol társasjáték segít a nyelvtanulásban

Az összetartó baráti társaságok egyik kedvenc időtöltése a közös szórakozás és játék. Új és érdekes szituációt teremt egy ilyen baráti körben, ha előkerülnek a társasjátékok. Az azonos nyelvismerettel rendelkező csapatoknál egy angol társasjáték még inkább megdolgoztatja és még szórakoztatóbbá teszik a közös időtöltést.

Az angol társasjáték alkalmazásakor felszínre kerülnek azok a kifejezések is, amelyet egyes csapattagok már rég elfeledettnek gondolnak és ezáltal tágíthatják a nyelvismeretük határait. Ugyanakkor, egymástól tanulva elsajátítják az idegen kifejezések használatát, amelyek beépülhetnek a közös ismerethalmazba és szórakoztató, humoros helyzeteket alakíthatnak ki.

A közös játék lehetőséget nyújt arra, hogy megfigyelhessék a játékos felek egymás stressz-tűrését, segítőkészségét az idegen kifejezések átadásában, toleranciáját és kezdeményező készségét.

Olyan élményt nyújt az angol társasjáték, amit más, anyanyelven történő játék során csak ritkán tapasztalhatnak meg. A játékos helyzetek közös átélése még szorosabbá teheti a csoport tagjai közötti kapcsolatot, vagyis növeli a csapatkohéziót.