Az alapkamat alacsony szintje miatt sokan fektetnek be ingatlanokba

Sokan fektetnek ingatlanokba

Sokan fektetnek ingatlanokba

Az elmúlt években a szakmai sajtó és a média attól volt hangos, hogy az ingatlanpiac mélyponton van, és sokáig a szakemberek sem látták, hogy mikorra várható a fellendülés. Már az elmúlt évben is többször szó esett azonban arról, hogy emelkedni látszanak az ingatlanárak, idén pedig egyértelműen bebizonyosodott, hogy újra dübörög az ingatlanpiac. Az árak nem csak a fővárosban növekednek, hanem vidéki nagyvárosainkban is, sőt, meglepő módon, sok esetben Győrben magasabb árakkal találkozni, mint Budapesten.

A lakáscélú adásvételek mellett megnőtt azoknak a tranzakcióknak is a száma, melyek befektetési jelleggel történtek. Ennek oka az alapkamat alacsony szintje, és a hitelintézetek felé újra megnövekedett bizalom. A kedvező hitellehetőségeket egyre többen használják ki, és vásárolnak ingatlant kifejezetten befektetési céllal. Igaz ez az ipari hasznosítású ingatlanokra is, amelyek közül elsősorban a nagyvárosokban helyet kapottak a keresettek.

A statisztikák szerint csak a 2015-ös év első negyedévében már harmincezernél is több adásvétel történt meg, ez pedig két évvel ezelőtti 18 ezres adatokhoz képest jelentős növekedésnek számít. A szakemberek jó esélyt látnak arra, hogy a válság előtti rekordot is megdönti majd az idei tranzakciók száma. Azok tehát, akik ingatlant adnának el, garantáltan jól járnak, hiszen végre nem áron alul tudnak csak megszabadulni attól, de a befektetési céllal történő vásárlások is kedvező lehetőségeket tartogatnak az alapkamat alacsony szintjének köszönhetően.