A szórófej típusok bemutatása, ismertetése

szórófej típusok

Szórófej típusok

Az önműködő öntöző berendezések vezérlőegységét jó olyan helyre elhelyezni, ahol a környezeti hatástól védve van. A zárt helyekre szerelhető beltéri egység éppen ezért jelent optimális választást. Egyáltalán nem megfizethetetlen a beltéri egység ár, akár elemest, akár hálózatit választunk. Olcsó megoldás például a kisebb kertek automata öntözésére az esomester.hu webshop kínálatában szereplő Orbit Pocket Star Ultima 4 zónás beltéri vezérlő, amelyiknek egyszerű és felhasználóbarát a programozása.

Ez az eszköz kizárólag beltéri kivitelben készül. Ebben az esetben a beltéri egység ár sem magas, hiszen csupán 31 974 Ft. Esőérzékelő, szivattyúindító relé és mesterszelep egyaránt csatlakoztatható rá. A vízszint szabályozásához szintén lehet használni a transzformátorát, akár az öntözéssel párhuzamosan is. Sok előnyt biztosít a tulajdonosának ez a modell, ennek ellenére a beltéri egység ár mégis pénztárcabarát. A szerkezet A és B programjának segítségével egyenként 4-4 indítási időpont állítható be. Döntsön mellette bátran, mert praktikus és a beltéri egység ár is kedvező! Ugyanakkor a locsoláshoz a megfelelő szórófej típusok is kellenek, létfontosságúak, de ezeket is beszerezheti a webáruház termékpalettájáról. A leggyakoribb szórófej típusok közül az első a spray vagyis esőztető fajták, amelyeket kifejezetten tagolt területeken használnak a kertészek és kerttulajdonosok. Illetve ott is alkalmazzák, ahol a távolságok jellemzően 5 méteren belül vannak. A rotoros változatok a szórófej típusok következő kategóriáját képezik.

Gyepes területek öntözésére ideális választást jelentenek, mert a forgó szórófejek a legalkalmasabbak erre. Három legismertebb fajtája a hatótávolságuk alapján van megkülönböztetve. Ezekből van kis-, közép- és nagysugarú. Az első kettő leginkább házi kertek és parkok öntözőrendszereinek elemei, míg a harmadik, a nagysugarú szórófejek sportpályák, ipari parkok nagyméretű gyepes felületeinek locsolásában járnak élen. Komplex megoldást nyújt a szórófejek között a rotátor fúvókával szerelt változatok. Ezek alacsony nyomáson is kiválóan működnek.