számológépek

A számológépek leegyszerűsítik a feladatokat

A munkahelyeken és a háztartásokban is hasznosak ezek a remek szerkezetek, így a népszerűségük egyáltalán nem meglepő. Számológépek sokaságát fedezheti fel, ha ellátogat a szaküzletekbe vagy megnézi a webshopok kínálatát.

A hagyományos, egyszerű típusok általában négy alapfunkcióval rendelkeznek, tehát képesek osztani, szorozni, összeadni és kivonni. Ezek az egysoros kijelzővel ellátott gépek akkumulátoros és napelemes változatban vásárolhatóak meg. A tudományos típusok alkalmasak bonyolultabb matematikai számítások elvégzésére.

Többsoros kijelzővel és független memóriával vannak ellátva. A minőségi számológépek úgynevezett kettős tápegységet kaptak, ami azt jelenti, hogy akkumulátorról működnek, viszont napelemmel is tölthetőek.

Matematikai szimbólumokat is képesek megjeleníteni, ennek köszönhetően a felhasználók komplex számokkal dolgozhatnak. A drágább modellek színes LCD kijelzővel büszkélkedhetnek. A számológépek kifinomultabb variációi az angolon kívül, spanyol, olasz és orosz menüt is magukba foglalnak.