magnolia grandiflora

A magnolia grandiflora az udvar éke lehet

Ez az örököld növény dekoratív megjelenéssel bír, így nem véletlen, hogy nagyobb udvarokat és kerteket díszítenek vele. A magnolia grandiflora szépségét érdemes kihangsúlyozni, ezért szoliterként kell elültetetni.

Ez azt jelenti, hogy a közvetlen közelében ne legyenek nagyobb bokrok vagy fák. Tudni kell, hogy kedveli a napos és világos közeget, így ezt az ültetésekor mindenképp tartsa szem előtt! Akár 10-12 m magasra is megnőhet. A levelek felülete fényes, a formájuk pedig hosszúkás.

Amikor virágba borul, kellemes illatot áraszt. A magnolia grandiflora fehér, kehely alakú virágai nyáron és ősz elején egyaránt nyílnak. A vízigénye közepes, ezért tartósan fennálló szárazság esetén öntözést igényel, viszont a vízmennyiségre ügyelni kell.

Metszeni nem szükséges, hiszen az ágai szépen növekednek. A magnolia grandiflora helyét alaposan meg kell tervezni a kertben, hiszen az átültetést nem tűri jól. A fagyzugos részeket mindenképp kerülni kell. A nagy hidegben javasolt a töveket letakarni, hogy átvészelje a mínuszokat.