kombu alga

A kombu alga jótékony hatásai

Volt idő, amikor elképzelhetetlennek tűnt, hogy az ázsiai konyha bizonyos exotikusabb alapélelmiszerei az európai ember mindennapi táplálkozásában is fontos szerepet töltsenek be. Jelentős egészségvédő hatásuk és kellemes ízviláguk miatt, ma már egyre népszerűbbek ezek az ételek, közöttük a japánoktól átvett kombu alga is.

Ez az enyhén sós, füstös aromájú ínyencség kitűnő immunerősítő, első osztályú jódforrás, a benne lévő esszenciális zsírsavaknak köszönhetően támogatja a szívműködést, ugyanakkor magas rosttartalma révén az emésztést is segíti.

A kombu alga friss vagy szárított formában, speciálisan párolva pedig a Yuzu Kosho nevű hagyományos japán ételízesítő összetevőjeként is fogyasztható. Az Íztenger virtuális áruházból 100 grammos kiszerelésben rendelhetjük meg ezt az igazi gasztronómiai kuriózumnak számító, pépes állagú terméket.

A kombu alga mellett, a készítmény kelet-ázsiai citromot – azaz yuzut –, chilit és szójaszószt is tartalmaz, mesterséges színezéket vagy egyéb adalékanyagot nem találunk benne.