A kakaóhoz hasonlatos a kakaóvaj íze

Kakaótermékek

Kakaótermékek

Az egészség- és szépségápolásban sokkal több olajat, illetve zsírt használnak, mint amennyi nálunk a köztudatban van. Ezek az olajok, többségében, hideg sajtolással készülnek. Van, amelyik folyékony, de van olyan is, mint a kakaóvaj vagy a kókuszvaj, amelyek állaga hidegen kemény.

Szinte kivétel nélkül mindegyik nagyon jó hatással van a bőrünkre vagy a hajra. A kakaóból kivont kakaóvaj elsősorban a csokoládégyártás alapanyaga, de használhatjuk napozáshoz is, valamint hajpakolásra, szappan összetevőjeként.

Webáruházunkban kétféle kakaóvaj kapható, az egyik tégelyes, a másik pedig reszelék. Mindkettő a kakaóból kivont természetes zsíranyag. Attól függ, hogy ki mire használja, hogy melyik állag a megfelelő számára.

De étkezésre is használható, elsősorban édességekhez, hiszen íze a kakaóéhoz hasonlít, és ez leginkább az édességekhez passzol. Ez a sokoldalú felhasználási lehetőség szinte kihívás, hogy kipróbálják azok is, akik ragaszkodnak a nálunk használatos, hagyományos olajok és zsírok használatához.