hasplasztika műtét

5 eset, amikor javasolt a hasplasztika műtét

Az emberek nehezen szánják rá magukat esztétikai operációra, de sok esetben, ha nem teszik meg, akkor egyéb egészségügyi problémával is szembesülhetnek. A hasplasztikai műtét olyankor javasolt, ha a kötőszövet meglazulása előnytelen alaki elváltozásokat okoz. Dr. Falus György hasplasztika tájékoztatója erre bővebben is kitér. Érdemes elolvasni ezt a tájékoztatást, amiben fontos információkat találunk a beavatkozásról. Néha szülést vagy fogyást követően, a megnyúlt bőr nem képes visszahúzódni.

Ilyenkor a zsírtöbblet ugyan lekerül a testről, viszont a bőr laza, petyhüdt marad, súlyosabb esetekben lógós fölöslegek keletkeznek. A bőrön látható terhességi csíkok is rendkívül zavaróak tudnak lenni, ilyenkor a hasplasztika szintén segíthet. A műtét során a csíkok egy része eltávolítható, de bizonyos esetekben az egész elváltozás megszüntethető.

A kötényhassal rendelkező pácienseknek is megoldást nyújt a hasplasztika, hiszen a műtéttel eltüntethető a lógós bőrfölösleg, esztétikusabbá alakítható a has. Sokan azért halogatják a beavatkozást, mert tartanak a kockázatoktól. Nos, ez a plasztikai beavatkozás is járhat bizonyos rizikóval, szövődményekkel, mint minden sebészeti operáció, de nem nagyobb ennek a lehetősége, mint egyéb műtéteknél. Ezekről a lehetséges kockázatokról is olvashatunk a drfalus.hu weboldalon. A beavatkozás után nem hosszú a gyógyulási idő, körülbelül 1 hét után visszatérhet a páciens a munkába.

Természetesen, ez foglalkozástól függ, hiszen 4 hétig tartózkodni kell az erősebb terheléstől és sportolástól. 3-4 napig a betegnek otthoni pihenés ajánlott, 4 napig nem érheti víz a sebet és 4-5 hétig speciális haskötőt kell viselnie. További 6 hónapig nem szabad közvetlen napfény vagy UV-fény érje a heget, mert ennek hatására deformálódhat. Azonban, ha ezeket az orvosi javaslatokat betartjuk, akkor nem lehet semmi probléma. A hasplasztikai műtét pár hónap múlva már csak emlék marad, viszont pozitív hatásait egész hátralévő életünkben élvezhetjük. Ezért, ha szükségünk van erre, akkor ne habozzunk!