Mitől is függnek a pálinka árak?

Alacsony pálinka árak

Ha egy magyar disznótor, esküvő alkalmával a házigazda nem biztosítja a pálinkát a vendégeknek, akkor azok java része bizony nem fogja jól érezni magát és megeshet, hogy kicsit csúnyán néznek is a házigazdára. Ez a nedű kétségtelenül az egyik leginkább hungarikumnak tekinthető szeszes ínyencség. Hazánkban a pálinka árak igencsak változatosak.

Akik magas minőségűt akarnak fogyasztani, észrevehetik, hogy bizony elég mélyen a zsebükbe kell nyúljanak. Nyilván ott vannak a kevésbé színvonalas fajták is, amelyek nem drágák, de valóban jó ízt nem biztosítanak. Ezen nedűknek általában szilva, körte, alma, kajszibarack, meggy, cseresznye, szőlőtörköly vagy eper az alapanyaga. Természetesen bármilyen termett gyümölcsből is készülhet a pálinka.

A hozzáértők persze tudják, hogy a 20. század előtt a pálinkát legtöbbször szilvából készítették. Ennek a mai modern jelentése csak a 21. Században érvénysült csak igazán. A pálinka árak ennek ellenére mindig is változóak voltak. Az árak akkor és most is a minőségtől és a származási helytől függtek.

Print Friendly, PDF & Email