Az alufólia a háziasszonyok kedvence

Alufólia

Ez a termék szinte minden háztartásban fellelhető, mivel nagyon könnyen, gyorsan és egyszerűen használható. Az alufólia többnyire sütésnél kerül alkalmazásra, a tepsibe helyezett húsok lefedésénél. Az igénybevételével elkészített sült sokkal zamatosabb, egyáltalán nem szárad ki, nem ég meg a külső része, nem csapkodja össze zsiradékkal a sütőteret.

Az alufólia használatával energiát is lehet spórolni, mivel a sütési idő lerövidül és a takarítással sem kell olyan sokat foglalkozni. Egy utcai árusnál vagy kifőzdében, boltban, például ha grillcsirkét vásárol, akkor is ebbe a nagyszerű termékbe csomagolják a húst. Ennek több oka is van, egyrészt szállításnál ne hűljön ki, másrészt ne égesse meg a vásárlót és a zsiradék ne tudjon könnyen kifolyni.

Alufólia helyett, nem lehet az ilyen típusú ételt papírba csomagolni, mivel rátapad. Tehát egyértelmű, hogy ez az egyik leggyakrabban használt konyhai termék. Egyik oldala fényes, míg a másik matt. A fényes felülete nem ereszti át a hőt, ellentétben a matt igen. Az alufólia vastagsága körülbelül 0,4 milliméter. Alacsony súlyának és könnyen kezelhetőségének hála, a csomagolóipar fontos alapanyaga. Az építőiparban is nagyon közkedvelt kellék, hiszen a mesterek előszeretettel alkalmazzák a szigetelésnél és a szellőzés technikánál.

Az első gyár, amelyik ezt a terméket elkezdte gyártani, az Svájcban üzemelt. Az alufólia tehát óriási segítségére lehet mindenben. Egyaránt felhasználható a háztartásokban, de a belső és külső munkálatoknál is, ezért vásárolja meg bátran!

Print Friendly, PDF & Email