A konyhai munka során nagyon fontos a szakszerűség, hiszen nemcsak az ételek ízéről, de emberek egészségéről is beszélünk. Éppen ezért, a vákuumcsomagoló egy olyan nélkülözhetetlen eszköz, aminek a hiánya sok nehézséget okozhat a szakácsoknak.
Azonban az ilyen technikájú csomagolásnak is megvannak a különböző paraméterei, mint például az egyik legfontosabb feltétel, hogy védje a terméket a környezeti hatásoktól. Ezen kívül ugyanígy fontos, hogy a káros hatásokat visszaszorítsa, valamint ezzel a módszerrel a tárolás és a szállítás is sokkal hatékonyabb lesz.
Végül pedig az is elengedhetetlen, hogy az adott élelmiszerről pontos adatokat, információt tartalmazzon. Ha ezt a technológiát választja, akkor tapasztalni fogja, hogy a vákuumcsomagoló egyik legnagyobb előnye, hogy a termék szavatosságát hosszú ideig fenntarthatja vele, lecsökkentheti az ételkészítési veszteséget és a tárolás alatt még az érlelődés folyamata sem fog leállni. A vákuumcsomagoló a nagytételű munkáknál az egyik legjobb választásnak fog bizonyulni.