Só és citrom, vagy éppen narancs és fahéj, de még felbukkanhat néha egy kukac is. Ezek a furcsa szokások jellemzik a tequila fogyasztásának mítoszát. A só és citrom nagyon elterjedt hazánkban, de felmerül a kérdés, hogy ez csak egy felkapott hóbort vagy tényleg kiemeli az ital kellemes ízét.
Ha figyelembe vesszük, hogy míg saját hazájában a tequila szinte mindig csak simán kerül a poharakba, nincs semmi fura kísérője, így joggal gondolhatjuk, hogy az itt elterjedt szokás csak azért került bevezetésre, hogy egy ismeretlen íz mellé vigyenek valami kis izgalmat, amitől jobban kelendővé válik.
Szokták még mondani, hogy Mexikóban kukaccal is fogyasztják a tequilát. Ez annyiban téves, hogy nem a tequila, hanem a mezcal az, amit szintén a kék agávé tövéből nyernek párlatként és előfordul, hogy a palackozás során kerül egy-egy kukac az üvegbe, de nem kizárt, hogy csak érdekességképpen.
A fahéj és narancskísérők pár évvel ezelőtt kezdett el terjedni Európa szerte, olyan sikerrel, hogy még egyes mexikói turistaközpontok is átvették ezt a tálalási szokást.