Fűmag keverékek többféle összetételben

fűmag

Fűmag

Az őszi és téli hónapok mindig remek lehetőséget teremtenek arra, hogy körültekintően legyen megtervezve a kert kialakítása a következő szezonra. Ha szeretnénk egy újabb részt gyeppel dúsítani, akkor végezzük el időben a szükséges talajmunkálatokat és amint a hőmérséklet engedi, máris megkezdődhet a fűmag kiszórása.

Természetesen az adott körülmények meghatározóak. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen talajviszonyok uralkodnak, ahogyan az sem, miszerint a terület árnyékos, napos, vízjárta vagy éppen könnyen kiszárad. Mivel egyre nagyobb kultúrája van a pázsitnak, ezért a szakemberek minden lehetőségre igyekeztek felkészülni és többféle fűmag keveréket állítottak össze.

Ezek többnyire eltérő fajtákat tartalmaznak, amelyek sajátos túlélési képességgel rendelkeznek. Ha nem szeretnénk semmit a véletlenre bízni, akkor gondosan mérjük fel a növényfajták igényeit és ehhez mérten válogassunk! A fűmag kiszórását követően, a gondozás sem maradhat el, hiszen a pázsit csak akkor marad dús és erőteljesen zöld, ha a rendszeres törődés biztosított az irányába.