Az utóbbi években egyre nőtt az igény az egészséges ételek iránt. Ez egyrészt annak is köszönhető, hogy felismertük, rengeteg betegséget lehet visszavezetni az egészségtelen táplálkozásra. Olyan ételek és alapanyagok is megjelentek a boltok polcain, amiről eddig nem, vagy csak alig hallottunk.
A bulgur még most is a kevésbé ismert kategóriába tartozik, pedig egészségügyi szempontból igen jelentős tápláléknak tűnik. Magas rosttartalmának köszönhetően, segíti az emésztést és a felszívódást, de vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.
A bulgur törökrizs és tört búza néven is ismert. Remek köret készíthető belőle, ami nemcsak finom, de roppant egészséges is. A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, hiszen alacsony a kalóriatartalma. A glikémiás indexe is jóval kisebb, mint a rizsé, így nem okoz olyan jelentős vércukorszint ingadozást.
A bulgur nem egy mai találmány, már az ókorban is ismerték és fogyasztották ezt az ételt, ezt történelmi bizonyítékok is alátámasztják. Fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez.