Profi robotporszívók: Roomba 980

Robotporszívók

Ma már nem is vitatható, hogy a legtöbb, automatikusan működő porszívó a mindennapi emberek kényelmét szolgálja úgy, hogy az a lakást nagyon hamar makulátlanná varázsolja. A cégek azonban nem csupán a középkategóriás, de csúcsminőségű fajták gyártásával is foglalkoznak. Nyilván a felsőkategóriás robotporszívó árak magasabbak, mint a kevésbé felszerelt, gyengébb változatok. Ezeket a gyártók azért készítik el, hogy a kifejezetten high-end minőségnek számító eszközök a legigényesebb kliensek követelményeinek is meg tudjanak felelni.

A legprofibb darabok közé lehet sorolni az iRobot termékeket. Ezen produktumok 2002-ben jelentek meg a piacon. Természetesen a kellékek azonnali, nem várt sikert hoztak a cégnek. A megjelenést követően tucatnyi elektronika vállalat fejlesztett, gyártott robotporszívókat, az Egyesült Államoktól kezdve egészen Kínáig, és minden új produktum hozzátett valamit az eredeti ötlethez. A legújabb generációsak pedig valóban egyedülállóak.

Ez úgy is megmutatkozik, hogy a robotporszívó árak roppant magasak lettek ezeknél. Aki kiválóságra vágyik és meg is engedheti magának, az csúcskategóriásat fog beszerezni. Azonban a robotporszívók között mégiscsak az iRobot Roomba modellje maradt a kifogástalan eszköz. A 980-as modell kétségtelenül az etalon ebben a világban. A szakemberek sem vitatják, hogy ez funkciókban gazdag és egy kivételesen jó robotporszívó. A Roomba robotporszívók ezen modelljének színvonaláról sokat elárul a tény, hogy a hozzáértők semmilyen negatívumot nem tudtak felhozni vele kapcsolatban.

Ezt tanúsítja a kifinomult, nagy tudású elektronika, a valódi high-end érzés és természetesen az időtállóság. Ezen robotporszívók 980-as típusa a takarítási képességekor is remekel. Ennek az egyik titka az egymással szemben forgó gumikefék használata. Ez elképesztően hatékony, nemcsak azért, mert a gyorsan forgó kefék alaposan kitisztítják a szőnyegeket, hanem azért is, mert az így létrejövő légáramlás szinte vákuumot teremtve tereli a port a szívónyíláshoz. A precizitásban pedig a speciális érzékelők segítenek, amik a navigációban veszik ki a részüket.

Print Friendly, PDF & Email