A 185 60 R15 alacsony gördülési ellenállással rendelkezik

185 60 r15

Ha gumit vásárol a meleg évszak közeledtével, akkor máris megtette az első lépést Ön és családja biztonsága érdekében. Elsődleges szempont az abroncs kiválasztásánál, hogy megfelelően passzoljon a felnire.

A 185 60 R15 modellt minőségi márkák is gyártják, de ugyanúgy választhat a kedvezőbb árú termékek közül is. Az gumi méreteit kiválaszthatjuk a futófelület szerint, ezt jelöli az első szám. A második pedig az oldalfal magasságát jelenti. Az R pedig az abroncs szerkezetét jelöli és radiált jelent.

A végén pedig a felni átmerője szerepel, amelyet inchben kell érteni. Innen megtudhatjuk tehát, hogy milyen keréktárcsára szerelhetjük fel. Más jelöléseket is szoktak használni, amikre érdemes odafigyelni. Például V-vel jelölik, hogy mennyi az a maximális sebesség, aminél még megbízhatóan viselkedik a gumi.

Ezt érdemes figyelembe venni, mert első a biztonság. A 185 60 R15 méretből egyebek mellett találhat nálunk a Goalstar, Fortune nyári gumikat, amelyek felettébb alacsony gördülési ellenállással rendelkeznek.

Print Friendly, PDF & Email